ЈПКР "Услуга" - Берово

ул.“Маршал Тито” б.б.
berovo.usluga@gmail.com

Најнови известувања

„Почитувани корисници, сметките од тековниот месец (последната сметка), може електронски да се плати после 5ти во месецот"!

С О О П Ш Т Е Н И Е- До граѓаните на с.Митрашинци.

Почитувани! Ве известуваме дека поради санација на дефект на резервоарот во селото, во период од 02.05.2023 година до 05.05.2023 година, ќе биде прекинато водоснабдувањето. Согласно горенаведеното, потребно е да си обезбедите вода за пиење во доволни количини, додека техничка вода ќе биде обезбедена преку цистерна која ќе биде поставена на центарот на селото. За секој дополнителна ситуација редовно ќе бидете известувани. Се надеваме на разбирање. Со почит, ЈПКР „Услуга“ Берово Директор Илија Рунтевски.

22 Март Светски ден на водите

22 Март, од 1993-та со одлука на ООН се одбележува како Светски ден на водата. Покрај тоа, особен фокус за значењето на питката (слатката) вода, преземање на активности за справување со глобалната криза за вода и подигнување на свеста за 2,2 милијарди луѓе кои живеат без пристап до безбедна вода. Значењето на водата е огромно,но сепак да се потсетиме на нејзиното животно значење и тоа колку треба да се грижиме за нејзината правилна и наменска употреба.Да не ја употребуваме водата за наводнување и полевање затоа што таа е произведена за пиење.Водата е скапоцена како за нас така и за идните генерации. Чувајте ја водата!

Известување 28.12.22

Почитувани! Ве известуваме дека во ден петок 30.12 ќе се изврши собирање на смет кој согласно програмата за работа на секторот за комунална хигиена се собира во ден сабата (делови од улиците Моша Пијаде, Маршал Тито, Даме Груев, Партизанска, Мирче Ацев) па ве замолуваме сметот да го изнесете во четврток вечер за истиот да биде собран.Благодариме на разбирањето. Со почит, ЈПКР „Услуга“ Берово

Известување 06.12.22

Почитувани! Поради дефект на главната водоводна линија во централното градско подрачје, ве известуваме дека ќе дојде до прекин на водоснабдувањето.Траењето на прекинот на водоснабдувањето ќе зависи од времето на отклонување на дефектот.За секоја ново настаната ситуација дополнително ќе бидете известени. Со почит, ЈПКР „Услуга“ Берово

Известување 20.10.22

Почитувани корисници ве известуваме дека проблемот со веб-страната е отстранет и истата е веќе достапна за електронска наплата. Со почит, ЈПКР „Услуга“ Берово

Известување

ЈПКР „УСЛУГА“ Берово, ги повикува, сите граѓани, кои имаат градинарски отпад, во поголема количина истиот соодветно да го складираат во близина на контејнерите за време на продолжениот викенд ( 22.10.2022 год., 23.10.2022 год., и 24.10.2022 год.) како би можеле вработените лица од Одделението за јавна чистота и зеленило да пристапат кон негово организирано подигнување. Напомена: Извршената услуга од страна на ЈПКР ,,Услуга“ согласно ова известување ќе биде извршена бесплатно за сите граѓани кои ќе остават градинарски отпад во наведениот период, во спротивно секое дополнително јавување после овој период за отстранување на градинарскиот отпад ќе се наплаќа согласно утврдените цени од органите на управување и донесениот ценовник на ЈПКР „Услуга“ Берово. Заедно за почисто Берово! Стоп за диви депонии и неправило складирање на отпадот!

Резултати од конкурсот за најдобра фотографија

Добитниците на наградите од конкурсот за најдобра фотографија на тема „Вода за живот„ финансиран од Швајцарската Влада со цел обележување на Светскиот ден на водата 22 Март 2022 се:

1.Сашко Тренчевски

2.Андреј Бубевски

3.Ана Мавродиева

Со почит, ЈПКР „Услуга“ Берово

Светски ден на водата 22.03.2022

Проектот за подобрување на водоснабдувањето во Делчево, финансиран од Швајцарската Влада со цел обележување на Светскиот ден на водата 22 Март 2022 објавува конкурс за избор на најдобра фотографија на тема “Вода за живот“.

ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО

Известување

Почитувани граѓани на Општина Берово. Поради обемните врнежи од снег, апелираме до сите Вас да ги исчистите местата пред своите домови , а воедно и сопствениците на дуќаните да постапат согласно законските правила и да го расчистат снегот пред своите објекти. Исто така апелираме до сите Вас да ги преместите возилата од улиците и истите колку може помалку да ги користите, како би можело непречено да се исчистат снежните наноси. Се надеваме на разбирање и соработка. Со почит, ЈПКР „Услуга“ Берово

12.01.2022

Почитувани Согласно новите измени во Законот за работни односи каде недела е прогласен за ден за неделен одмор. Ве известуваме дека распоредот за собирање на смет во делот кој се собира во недела се менува , односно сметот ќе се собира во сабота. Недела ќе биде неработен ден за вработените во секторот за собирање смет-отпад. Се замолувааат граѓаните да ги почитуваат правилата за одлагање на отпадот и истиот соодветно да го складираат.

Известување за промена на распоредот за собирање на смет

30.12.2021

Водата во Берово безбедна за пиење, повеќе информации можете да погледнете на следниот линк

Резултати од конкурс:

Ликовниот натпревар организиран во соработка со јавните комунални претпријатија (Берово, Пехчево, Кочани, Делчево) каде се спроведуваат проекти финансирани од Швајцарската Влада, во чии рамки за подигнување на јавната свест беше и ликовниот натпревар „ Штедиме и пречистуваме вода - потребна ни е за во иднина", ги објави наградените цртежи:

1. место цртеж бр. 8 шифра ТY95

2.место цртеж бр.5 шифра 032007

3.место цртеж број 10, шифра No plastic

Доделувањето на наградите ке се одржи денеска во 14 и 30 часот, пред зградата на ЈПКР„ Услуга" - Берово.

Светски ден на водата 22.03.2021

Проектот за третман на отпадни води Кочани и Проектот за подобрување на водоснабдувањето во Делчево, и двата финансирани од Швајцарската Влада, во рамки на планираните активности за зголемување на јавната свест, организираат ликовен конкурс на тема “Штедиме и прeчистуваме вода-потребна ни е за во иднина“. Ликовниот натпревар се организира во соработка со Јавните комунални претпријатија каде се спроведуваат двата проекти (Кочани, Виница, Делчево, Берово и Пехчево).

ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО

03.03.2021

Почитувани корисници Фактурите за комунални услуги што ги добивате за последниот месец, наскоро ќе бидат достапни на ВЕБ страната во делот за брзо плаќање, веднаш по генерирање на истите во системот. Доколку се уште не се достапни Ве молиме за разбирање и обидете се повторно за некој ден.

10.02.2021

Почитувани корисници, Во интерес на Вашето време ,следејќи ги современите текови и држејќи чекор со времето,на наше огромно задоволство Ве известуваме дека системот за електронско плаќање на нашата веб страна е веќе во функција. Безбедно може да ги користите двата начина на плаќање 1.Брзо плаќање ( со внесување на број на фактура и Ваша емаил адреса) 2.Преку креирање на кориснички профил во менито Е-корисник. Внимателно прочитајте го Упатството за користење на сајтот и плаќајте ги Вашите сметки - безбедно - без провизии - без чекање во редици - каде и да сте - во било кој дел од денот и неделата.

05.02.2021

ЈПКР Услуга Берово ги известува своите ценети корисници дека наскоро ќе имаат можност да отпочнат со користење на функцијата за електронско плаќање на фактурите за комунални услуги преку нашата WEB странa www.jpkrusluga-berovo.com.mk Корисниците на услуги ќе можат да користат два начина на електронско плаќање: 1.Брзо плаќање со (со внесување на број на фактура и емаил адреса). 2.Преку креирање на кориснички профил во менито Е-корисник.